Brug for hjælp? – kontakt mig i dag:
Jordvarme installation og service
Hent næsten gratis varme fra jorden i din have
Med en varmepumpe kan du næsten blive helt selvforsynende med energi – vel at mærke gratis energi, fra luften udenfor eller jorden. Og du kan endda få solen til at drive det.
En varmepumpe virker omtrent som et køleskab. Et køleskab flytter varme inde fra skabet og afleverer den ude på skabets bagside. En varmepumpe gør det modsatte. Henter varme i jorden eller luften udenfor, og afleverer den inde i din bolig.
Varmen flyttes via en kompressor, og tilføres enten frisk ventilationsluft eller opvarmer boligens varmtvandsbeholder.
Det er kompressoren som har givet navn til varmepumpen.
Flere typer varmepumper
Der er forskellige typer varmepumper, som henter varme udenfor til at opvarme boligen med. De mest udbredte er:
- Jordvarme – varmen opsamles via en væske, der cirkulerer i ca. 300 meter slanger, som er gravet ned i jorden. Varmen afleveres til radiatorer eller gulvvarme inde i huset (jord/vand-anlæg).
- Udeluft – varmen hentes fra ude-luften via en kompressor og afleveres til radiatorer eller gulvvarme indenfor (luft/vand) eller frisk indblæsningsluft. Læs mere om luft-til-vand varmepumpe her.
Jordvarmeanlægget kræver mere plads og have, men da den lange jordslange også kan graves lodret ned, behøver du ikke en stor have for at få jordvarme. Tal med os hos Bedre Energi Hillerød om hvilken type af pumpe, som passer bedst til din bolig og husstands forbrug.
Den lodrette jordvarme
Jordvarme hentes fra jorden ved hjælp af en nedgravet slange i haven. Tidligere krævede det, at haven var stor nok til at have jordslangen gravet ned i et vandret mønster. Men i dag kan varmen hentes op fra jorden via 100-150 meter lodrette rør. Så selv hvis din grund er lille, kan du få jordvarme. Lodret jordvarme er meget effektivt, men etableringen er dog dyrere end almindelig (vandret) jordvarme.
Overskud på energi med jordvarmeanlæg
Et jordvarmeanlæg giver dig 3-4 gange mere varmeenergi, end det bruger energi til at drive anlægget (elektricitet). Du får altså overskud på energiregnskabet.
En Varmepumpes effektivitet måles i COP (Coefficient Of Power). COP på 4 betyder, at du får fire gange så meget energi ud af anlægget, som du bruger til at drive det. COP 3 er tre gange så meget energi ud. COP-værdien er større for jordvarme end for luft-vand eller luft-luft varmepumper. Det er fordi jordens temperatur om vinteren oftest er højere end udeluftens temperatur.
Du kan også vælge at få et solcelleanlæg til at levere den el, din varmepumpe skal bruge. Dermed kan du gøre varmen i din bolig så godt som gratis.
Hvad koster jordvarme?
Det koster typisk fra 120.000 kr. at få installeret et jordvarmeanlæg (foruden evt. radiatorer, hvis det er nødvendigt). Inklusive nedgravning af 300 meter jordslanger og opsætning af en unit med pumper, kompressor, varmeveksler, ventiler og automatik.
Hvor meget sparer man ved jordvarme?
Ud fra vores generelle erfaring og vurdering er det muligt i gennemsnit, at spare mellem 10.000 kr. og 14.000 kr. om året på din varmeregning ved at skifte til jordvarme. Denne beregning er baseret ved udskiftning af et gammelt olie- eller naturgasfyr til en ny varmepumpe. Det vigtige at bemærke her er, at din besparelse er endnu større, hvis din nuværende opvarmningsmetode er elvarme.
Den primære årsag skal findes ud fra, at varmepumper er ekstrem gode til at udnytte den tilførte energi, som bliver udnyttet mellem 3 og 4 gange bedre end mange andre former for opvarmningsmetoder. Pointen er, at investeringen kan betales tilbage via en mindre varmeregning.
Luft til vand eller jordvarmepumpe?
Luft til vand og jordvarmepumpen giver begge både varmt vand og varme. Luft til vand er billigere at installere end et jordvarmeanlæg og man slipper for at få sin have gravet op ved installationen.
Med jordvarme slipper man derimod for udedelen, som ved luft til vand skal stå udenfor huset og som også larmer en lille smule. Og jordvarme er mere effektiv end luft til vand varmepumpen, da varmen i jorden bedre kan udnyttes.
Men jordvarme er kun en anelse bedre og kan, hvis man har et lavt behov/forbrug af varme, nok ikke betale sig.
Læs mere om luft til vand varmepumpen her. Eller kontakt os på mail eller på tlf 48 26 03 03, så kan vi tage snakken om hvad der for dig, bedst kan betale sig.
Her leverer vi varmepumpeløsninger
Vi rådgiver om og installerer energibesparende varmepumper over hele Sjælland, København, Hillerød og omegn.
Husk du skal søge om en tilladelse til udskiftning af varmekilder. Hvis du er i tvivl, hvordan dette fungerer, så er du selvfølgelig altid mere end velkommen til at kontakte os på tlf. 48 26 03 03. Hos Bedre Energi Hillerød er vi altid behjælpelige.